Ai Copil. Învaţă să fii Părinte

Evenimente

Ai Copil. Învaţă să fii Părinte

Sâmbătă, 26 Noiembrie 2011

La întâlnirea de sâmbătă părinții au aflat cum să își asculte cu adevarat copiii, dincolo de “conversatia de conserva” de zi cu zi (au învățat că a asculta activ inseamna a pune intrebari, a afla mai multe pentru a ajunge in miezul problemei). Au aflat de asemenea cum să-I învețe pe copil să iubească binevoitor (cum iubirea bunavoitoare se traduce prin compasiune). Trainerul Sorin Mihalache a scos în evidență impactul imbrațisărilor si mangâierilor oferite “puiilor” cat mai des cu putinta, adica , exprimarea afectivitatii fata de copiii. La finalul zilei, Monica Reu a accentuat importanța de a oferi copiilor libertatea de a alege pentru  ca ce urmeaza este facut cu bucurie si bucuria de a face un anumit lucru ii ajuta sa invete si sa se foloseasca real de ceea ce au experimentat.

"Se spune că pentru orice profesie ne putem pregăti şi avem, în acest sens, învăţători, profesori sau alţi specialişti de la care putem învăţa cum să facem bine un anumit lucru. Ideea care a stat la baza proiectului nostru a fost să aducem în faţa oamenilor interesaţi, părinţi sau viitori părinţi, specialişti - psihologi, traineri în relaţionare, în comunicare, oameni cu o bogată experienţă şi rezultate deosebite în domeniile pe care le studiază. Prin conferinţele pe care le organizăm, noi spunem că ne adresăm "părinţilor isteţi", adică acelor părinţi care nu trăiesc cu senzaţia că le ştiu pe toate, care îşi doresc să fie cât mai buni şi abordează acest lucru cu seriozitate." spune Cristina Gheorghe, directorul executiv al Fundaţiei "Varlaam Mitropolitul".

„Implicarea noastra intr-o actiune de inalta tinuta, care se adreseaza parintilor si ii ajuta sa creeze o lume mai frumoasa pentru copiii lor, completeaza in mod fericit tot ceea ce facem, la rindul nostru, in interesul si spre binele celor mici. Mesajul nostru pentru parintii participanti la proiectul „Ai copil” este simplu: sanatatea copiilor vostri este de nepretuit si depinde in primul rand de voi! Iar noi suntem aici ca sa va ajutam, ori de cate ori va fi nevoie.” , declară Raluca Fiterman, Director Executiv Arcadia.

 

Sponspori: Arcadia, Spitale si Centre Medicale

Parteneri Media: TVR Iasi, Ziarul de Iasi, Ziarul Lumina, Radio Itsy Bitsy, Radio Iasi, Radio Trinitas, Glare Magazine

Suporteri: Jo’kee Garden, Libraria Carturesti, Kids Land Club

Înapoi
DOXOLOGIA Media, Mitropolia Moldovei si Bucovinei | © 2012 gradinitabunavestire.ro