Sf. Antonie cel Mare in Gradinita noastra

Sf. Antonie cel Mare in Gradinita noastra

 

Cu prilejul sărbătorii Sfântului Antonie cel Mare, preşcolarii şi cadrele didactice de la Grădiniţa “Buna Vestire” a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei au organizat, marţi, 17 ianuarie, o întreagă suită de activităţi în cinstea Sfântului, la care au fost invitaţi şi copiii de la Şcoala de Arte şi Meserii din Brăeşti, judeţul Iaşi, împreună cu profesorul lor de Religie, Florin Dorobăţ.

Domnul profesor le-a vorbit copiilor despre aspectele cele mai importante din viaţa Cuviosului, despre multa lui râvnă, nevoinţă şi dragoste pentru Dumnezeu, despre prietenia lui cu Sfântul Pavel Tebeul, despre cum a trăit  şi cum era hrănit în pustietate de un corb şi, nu în ultimul rând, despre statornicia lui în lupta pentru desăvârşirea sufletului său. După acest moment, copiii au sărutat icoana Sfântului, au fost miruiţi şi fiecare a adresat un gând personal, o rugăminte. Unii l-au rugat pe Sfântul Antonie să le ocrotească familia, să-i facă sănătoşi pe frăţiorii bolnăviori, iar alţii l-au rugat să-i învete să citească şi să-i ajute să fie mai cuminţi”, ne-a spus doamna Andreea Mangalagiu, directoarea Grădiniţei “Buna Vestire”.

După ce au aflat povestea vieţii sale, copiii au pictat daruri pentru Sfântul Antonie. “Mare ne-a fost bucuria şi uimirea când am văzut cu câtă seriozitate, sinceritate şi dragoste copiii îi dăruiau Cuviosului cele mai simple şi, în acelaşi timp, cele mai bogate daruri: o partitură, o felicitare, o zi frumoasă de iarnă, o cruciuliţă, un coş cu fructe, pâine, stele, un ceas, tămâie, inima şi dragostea unei fetiţe”, a povestit educatoarea Mihaela Dîmbu, organizatoare a acestei manifestări, alături de de educatoarea Mihaela Munteanu.

 

DOXOLOGIA Media, Mitropolia Moldovei si Bucovinei | © 2012 gradinitabunavestire.ro