"Disciplină fără dramă", susţinută de Dr. Tina Payne Bryson

Evenimente

"Disciplină fără dramă", susţinută de Dr. Tina Payne Bryson

Luni, 7 Martie 2016

Parentingul vorbește mereu despre transformare și puține experiențe aduc modificări mai mari în comportamentul unui adult, este convinsă dr. Tina Payne Bryson, un cunoscut psihoterapeut american și specialist în parenting.

Într-un articol publicat recent pe blogul ei, dr. Bryson spune că unul dintre cele mai importante locuri de muncă ca părinți este de a asista și de a influența evoluția copiilor noștri, proces care ne schimbă viața și ne impune să ne adaptăm prioritățile. “Facem sacrificii care ne costă foarte mult, învățăm să trăim cu îngrijorare și cu «ce ar fi dacă» și ne extindem pentru totdeauna inimile noastre. Devenim mai creativi decât ne-am fi imaginat vreodată și este bine fiindcă doar creativitatea permite să transforme o luptă între adult și copil într-un act pacifist, apoi într-o oportunitate de a învăța și chiar de a dezvolta părțile superioare ale creierului copiilor noștri”, spune dr Bryson.

Ca părinți, căutăm tot felul de metode de a-i ajuta pe copiii noștri să se dezvolte frumos. Mergem la muzeu, în excursii, le plătim lecții de pian, îi încurajăm să facă sport, să aibă o relație frumoasă cu familia și cu Dumnezeu, dar se întâmplă uneori să apară și momente tensionate și atunci avem nevoie de toată priceperea pentru a nu transforma momentul într-o dramă.

Disciplină fără dramă

Educația copilului se face cu multă dragoste și înțelegere pentru el. Tina Payne Bryson și Daniel J. Siegel au creat un ghid foarte bun pentru a-i ajuta să-și dezvolte inteligența emoțională, sfaturile fiind reunite în cartea “Creierul copilului tău”. Această metodă transformă interacțiunile zilnice în momente pretioase de modelare a creierului. Cu ajutorul a douăsprezece strategii cheie, care încurajează o dezvoltare cerebrală sănătoasă, putem avea copii mai calmi și mai fericiți.

“Disciplină fără dramă” este al doilea concept al Tinei Payne Bryson, despre care se poate afla din cartea cu același nume, la care a lucrat alături de dr. Daniel J. Siegel -- ”No Drama Discipline” (în curs de apariţie la noi în țară). ”Disciplină fără dramă” este o abordare cu accent pe conectare emoțională, compasiune și respect, și oferă soluții pentru situaţii tensionate fără a mai trece prin întregul arsenal al unei drame: furia, nerăbdarea, vinovăția părintelui, sentimentul copilului că nu este înțeles. Strategiile prezentate de dr. Tina Payne Bryson sunt bazate pe cercetări recente din neuroștiințe care aduc o înţelegere profundă a nevoilor copilului ţinând cont şi de felul în care se dezvoltă şi funcţionează creierul lui. ”Disciplina eficientă nu înseamnă doar că oprim un comportament nepotrivit sau că încurajăm unul potrivit. Disciplina înseamnă și că îi învățăm pe copii anumite abilități și că urmărim întărirea unor conexiuni în creierul lor care să îi ajute să ia decizii mai bune și să se descurce mai bine în viitor”, spune dr. Bryson.

Practic, ea propune câteva strategii prin care putem schimba paradigma în ceea ce priveşte abordarea corectă a disciplinării copiilor și care, în esență, se referă la misiunea adulților de a-i îndruma pe copii, nu de a-i constrânge sau de a-i umili. Mulți părinţi au nevoie să descopere și alte modalităţi de interacţiune cu copiii lor, unele corecte, eficiente, bazate pe respect reciproc, în care obiectivul superior este acela de a dezvolta abilităţi ce duc la relaţii mai bune, la sănătate mintală şi la o viaţă plină de sens.

Tina Payne Bryson va susține pe 2 aprilie o serie de seminarii și conferințe la București. Alături de expertul în parenting, vom descoperi strategiile de disciplină ce pot fi folosite de către părinți și profesioniști sau de toți cei care interacţionează cu copiii pentru a-i putea îndruma într-un mod care să respecte ființa umană și care să-i permită să-și atingă întregul potențial. Dr. Bryson va prezenta strategiile specifice ce ţin de integrarea creierului și care pot ajuta copiii şi adolescenţii să facă trecerea de la starea de reactivitate la starea de reziliență.

La acest eveniment,organizat de Asociația Mindsight România, este partener și școala noastră, care acordă o mare atenție dezvoltării armonioase a copilului, prin împletirea inteligenței cognitiv-academice cu cea emoțională și spirituală.

Înscrieri la conferinţa de parenting DISCIPLINA FĂRĂ DRAMĂ se pot face accesând link-ul site-ului dedicat evenimentului este  http://mindsight-romania.ro/conferinta-disciplina-fara-drama/.

Înapoi
DOXOLOGIA Media, Mitropolia Moldovei si Bucovinei | © 2012 gradinitabunavestire.ro