Mijloace de transport din aer si din apa

Mijloace de transport din aer si din apa

In saptamana care a trecut a fost randul mijloacelor de transport din aer si din apa sa fie in centrul atentiei la noi in grupa.

 

Luni ne-am familiarizat cu cateva mijloace de transport aeriene: avionul, elicopterul si balonul cu aer cald. Am discutat despre fiecare in parte pe baza unor imagini. Am intuit din ce sunt ele alcatuite, care sunt diferentele dintre ele, apoi am ascultat sunetele pe care le produc cand zboara.

 

Marti, cu ajutorul videoproiectorului ursuletii au urmarit secvente din filmulete ce surprindeau decolarea, zborul si aterizarea unui avion;decolarea, zborul si aterizarea unui elicopter; umflarea unui balon cu aer cald si zborul acestuia, pentru fixarea celor discutate in ziua anterioara. Am transformat mașinuțele din carton construite saptamana trecuta in avioane atașându-le niste aripi. Astfel, ursuletii s-au jucat de-a „zborul cu avionul”. In a doua parte a diminetii am pictat cu grija, dupa model baloane cu aer cald.

 

Miercuri am prezentat copiilor  si incantati, sub forma unui spectacol cu pausi, povestea Pestisorul de aur (adaptare dupa cea a fratilor Grimm). Accentul s-a pus pe inima buna si miloasa batranelului (care a dat drumul pestisorului sa se reintoarca in apa), pe lacomia sotiei sale (care nu s-a multumit cu castelul si bogatiile primite in dar de la pestisor, ci a dorit sa le pastreze doar pentru ea, alungandu-si sotul) si pe prietenia pestisorului care l-a ajutat pe batranel sa se intoarca acasa (transformand castelul inapoi in casa veche si saracacioasa).

 

Joi, la activitatea matematica am aprofundat formarea notiunii de grupa de obiecte, esentiala pentru a porni spre predarea cifrelor  iar vineri am salutat, uitandu-ne pe fereastra, si ne-am luat ramas bun de la iarna, pregatindu-ne ca luni sa primim primavara in grupa. 

DOXOLOGIA Media, Mitropolia Moldovei si Bucovinei | © 2012 gradinitabunavestire.ro