A venit primăvara

A venit primăvara

Săptămână  trecută a fost una plină! Ne-am luat rămas bun de la bătrâna iarnă şi ne-am pregătit temeinic să întâmpinăm gingaşa primăvară!

 

Mărţişoarele au fost în centrul atenţiei în întreaga săptămână! O adevărată desfăşurare de forţe a transformat grupa Fluturaşilor într-un atelier manufacturier de confecţionat mărţişoare :). Fie c-au fost colorate în creion, decupate, lipite, ori capsate, dar minuţios lucrate şi viu colorate, în fiecare zi, copilaşii au realizat un model diferit de mărţişor, astfel încât, în weekend să aibă suficiente mărţişoare pentru a le oferi celor dragi!

 

Lumea poveştilor nu a rămas nevizitată: timp şi energie am avut suficiente pentru a descoperi cum a apărut mărţişorul în lume şi ce mesaj transmite, dar şi cum a căpătat ghiocelul aceeaşi culoare ca zăpada sau cum îi învinge pe Moş Viscol, Baba Iarna şi Moş Crivăţ doar din dorinţa de a o aduce pe gingaşa Primăvară în ţară.

 

Ghioceii şi mărţişoarele ne-au ajutat şi la activitatea de matematică. Fluturaşii au format mulţimi (bucheţele de ghiocei) şi au corelat numărul cu ordinea în şir numeric, iar la educarea limbajului, copilaşii au realizat semne grafice (bastonaşe) şi au colorat cu grijă ghiocei.

 

Cu multă grijă, copilaşii, au observat firavul ghiocel care a venit la ei în vizită. Au putut să descopere dacă ghiocelul are miros, ce culori au petalele ori frunzele şi care sunt părţile componente ale acestuia.

 

Săptămâna aceasta continuăm cu explorarea bucuriilor aduse de primăvară, însă profităm de ziua de 8 Martie pentru a ne reîntoarce cu gândul la fiinţa care ne-a dat viaţa: mama.

 

DOXOLOGIA Media, Mitropolia Moldovei si Bucovinei | © 2012 gradinitabunavestire.ro