Mijloace de transport terestre

Mijloace de transport terestre

La grupa ursuletilor a venit chiar Mickey Mouse care a dorit sa viziteze orasul Iasi si a cerut ajutorul copiilor: cu ce ar putea merge el la plimbare prin Iasi? Copiii au numit masina, autobuzul, tramvaiul. Soricelul le-a adus aminte ca si mersul pe jos te pune in miscare, fiind foarte sanatos, dar pentru un drum mai lung avem nevoie de cele pe care le-au spus ei. A adus si o ghicitoare, dar si planse frumoase, iar copiii au lipit rotile si caroseria (asemenea unui puzzle) pentru a obtine o masina. 

 

Roti, volan, caroserie,

O cunosc chiar dintr-o mie

Numai tata o conduce

La plimbare cand ne duce.

Cine este oare?

 

Marti, am aflat lucruri noi despre masina lui Mikey Mouse, cum ar fi faptul ca este pusa in miscare de un motor, este alimentata cu benzina sau motorina s.a. Am facut cunostinta si cu semaforul cu cele trei ochiuri colorate.

 

Miercuri ne-am incalzit si noi motorele si ne-am pus pe treaba: agentul de circulatie ne-a invatat ca pietonii merg pe trotuar si traverseaza pe la trecerea de pietoni (zebra). Am aflat povestea in versuri a Luizei, am invatat cum sa "citim" semaforul pentru pietoni (rosu spune "stai"/"stop"/"opreste-te", verde spune "hai"/ "porneste"/"mergi").

 

Joi, am observat intr-un filmulet gara in care opreste trenul, modul in care porneste acesta, locomotiva si vagoanele numeroase, am ascultat sunetul de neconfundat al acestuia, drumul acestuia atat ziua cat si noaptea. Copiii au fost emotionati si incantati de experienta. La sfarsitul activitatii, am ascultat cantecul "Trenul" si am format pe aceasta melodie noi insine un tren, deplasandu-ne printre mesele din grupa.

 

Vineri, in jocul cu jetoanele (cu mijloace de transport) am facut diferenta dintre tren si tramvai, dintre o bicicleta si o motocicleta. Mai greu de sesizat de catre copii a fost diferenta dintre un autobuz si un autocar, dupa care am construit o masina pentru Mickey Mouse :)

 

DOXOLOGIA Media, Mitropolia Moldovei si Bucovinei | © 2012 gradinitabunavestire.ro