Bogății și frumuseți din adâncul pământului

Bogății și frumuseți din adâncul pământului

Tema "Bogății și frumuseți din adâncul pământului", a fost menita să atragă atenția copiilor asupra importanței diverselor bogății ce se află în "pântecele Pământului".

 

Astfel, am aflat despre ceea ce ascunde muntele și anume frumoasele peșteri ale țării noastre (am vorbit despre Peștera Ursului și Peștera Scărișoara) pe care le-am și vizionat. Albinuțele au fost foarte încântate să observe aceste minunății drept pentru care ne-am gândit să confecționăm și noi la rândul nostru  o peșteră din bucăți de hârtie colorată în tehnica mozaic.

 

Curioși au fost să afle informații despre descoperirile arheologice din peșteri,  familiarizându-se în acest fel  cu cuvinte noi: "speolog" și "picturi rupestre".

 

O zi am dedicat-o animalelor care trăiesc în subteran și peșteri și ne-am oprit la "Legenda cârtiței", pe care am audiat-o și am  observat-o atât în imagini cât și în desene animate. Munca în echipă a dat roade și în această săptămână, lucrând împreună la realizarea unui puzzle.

 

De asemenea, o zi am dedicat-o minei de sare. Am vizionat și am vorbit despre culorille sării, despre cum se prelucrează din mină și la ce folosește sarea .

 

DOXOLOGIA Media, Mitropolia Moldovei si Bucovinei | © 2012 gradinitabunavestire.ro