Buburuzele vă invită la cinematograf

Buburuzele vă invită la cinematograf

Ultima săptămână  din ianuarie petrecută împreună cu micuțele buburuze a fost cea în care nucleul discuțiilor noastre au fost emoțiile și arta. Am descoperit că formele de artă sunt mijloace prin care oricine își poate împărtăși trăirile și că prin aceleași mijloace le putem ”citi” pe ale celorlalți. Tot în această săptămână am introdus două instrumente relaționale valoroase (E.S.P.E.R.E.): Eșarfa relațională și bagheta cuvântului.

 

Coregrafia și FlashMob-ul de luni ne-a adus multă, multă bucurie și energie, prilej cu care ne-am sincronizat cu ai noștri colegi de la grupa mică Ursuleți. După încălzirea musculaturii corpului prin exerciții specifice fiecărui segment al corpului, am proiectat pe perete imagini cu mișcările, am luat distanță între noi, apoi ne-am străduit să ne mișcăm întocmai cum făceau copiii din dans. Un real succes! Ca să vă distrați și în familie:   Just Dance Kids 2 Follow The Leader , Just Dance Kids 2 I Am A Gummy Bear , Just Dance Kids 2 Five Little Monkeys.

 

Marți ne-am confirmat ideea că e foarte firesc pentru copii să vorbească despre emoțiile și sentimentele lor. La final de activitate, unul câte unul, din proprie inițiativă sau întrebați au indicat pe planșa pictată emoția pe care au ales să ne-o împărtățească: ”Uite, frica mea este maro, iar furia mea este neagră”.

 

La spectacolul  de miercuri - ”Frozen- Regatul de gheață” i-am cunoscut pe Olaf, Ana și Elsa și baloanele de săpun. A fost și ziua în care am introdus, explicat și exemplificat eșarfa relațională.

 

Joi a fost ziua cu instrumente muzicale, ritmuri și intensități, de care ne-am folosit-din nou-pentru a ilustra starea noastră interioară și de a o ”ghici”  pe a celorlalți. Inițial, am demostrat copiilor diferite emoții exprimate cu ajutorul muzicii, apoi fiecare a fost invitat să ne împartășească starea din acel moment. Am exersat și în această zi eșarfa relațională.

 

Vineri am fost ”La cinematograf” împreună cu ursuleții. Am vizionat o parte din filmul  „Neînfricata”. Am trăit alături de personaje fiecare emoție, de la frică, furie, tristețe și până la fericire; de asemenea, am experimentat sentimentul de curaj. Exact ca atunci când mergem la un cinematograf adevărat, copiii s-au așezat în rând și au așteptat să le vină rândul; au dat un bănuț și au primit în schimb biletul de intrare, apoi au căutat un loc liber și s-au așezat. În timpul vizionării, ne-am servit cu pop-corn și suc natural de mere și am menținut liniștea în sală.

 

Exact ca niște spectatori adevărați!

 

Vă dorim vizionare plăcută!

DOXOLOGIA Media, Mitropolia Moldovei si Bucovinei | © 2012 gradinitabunavestire.ro