Emoția exprimată prin artă

Emoția exprimată prin artă

Săptămâna ,,Artă și emoții" ne-a copleșit la propriu. 

 

Luni am descoperit din tainele pictorilor, oprindu-ne la viața și lucrările lui Ștefan Luchian, care ne-a inspirat în realizarea tablourilor pe pânza ,,Vaza cu flori".

 

Marți, conduși de cheia Sol, am făcut cunoștință cu portativul și gama Do major și am intonat ,,Cântecul gamei", mult îndrăgit de licurici.        

 

Printr-o serie de povești prezentate de Teo și mămica ei, licuricii au făcut cunoștință cu marii compozitori Mozart, Chopin, Tchaikovsky și Beethoven.

 

Miercuri, inspirați de spectacolul Frozen - Regatul de gheață, am dansat variate stiluri, printre care:vals, indian, tigănesc, street dance, free style, r&b și am încheiat cu o horă moldovenească.

 

Joi am fost în ,,Vizită" la madam Popescu și astfel am făcut cunoștință cu I.L Caragiale. Stilul lui a fost pe placul licuricilor, motiv pentru care l-am întâlnit și pe ,,D-l Goe".

 

Vineri, micii păpușari au dat curs imaginației și au interpretat spontan mici jocuri de rol, moment mult apreciat de ei, motiv pentru care vom mai exersa și altă dată.

 

Călătorind prin aceste arte, licuricii au luat câte puțin din fiecare și au inteles că emoția poate fi exprimată în diverse moduri.

DOXOLOGIA Media, Mitropolia Moldovei si Bucovinei | © 2012 gradinitabunavestire.ro