Povești din istoria României

Povești din istoria României

Fiecare zi a săptămânii a debutat cu câte o poveste, destăinuindu-le Albinuțelor aspecte legate de cum am ajuns să fim români și despre faptul că acum mult timp în urmă ne numeam daci, despre modul de viață,  despre activitățile și ocupațiile specifice ale strămoșilor noștri și despre vitejia, înțelepciunea, dragostea de țară cu care aceștia au apărat-o. 

 

Pentru a aduce o particică din istoria noastră în grupă, am încercat să pictăm "Covoare țărănești" și să modelăm din lut "Vase tradiționale" și așa am descoperit cât de talentați sunt în a combina și folosi nuanțele de culori și lejeritatea cu care au modelat lutul.

 

Un alt moment extraordinar a fost când Albinuțelor li s-a propus să-și imagineze că i-ar lua un interviu unui erou al poporului nostru. Pe lista  celor "intervievați" s-au numărat Decebal, Ștefan cel Mare, Vlad Țepeș, Al. Ioan Cuza, Mihai Viteazul, fiecare dintre Albinute au accentuat mulțumirea lor :"pentru că ne-au apărat țara", "au luptat vitejește", "au făcut dreptate", "pentru că este prieten cu mine", "au fost harnici". 

 

Maica Gabriela, în cadrul orei de religie le-a propus Albinuțelor un joc  plăcut, antrenant, de a descoperi cum ne văd ceilalți. Fiecare copil avea să deseneze  pe spatele altui copil câte o parte dintr-o floare ( tulpină, frunză, petale) dacă i-a facut o bucurie sau un spin pe tulpină florii dacă l-a supărat. Rezultatul: mai multe flori frumoase și foarte, foarte puțini spini! :)

 

Vineri au ascultat povestea "Moș Ion Roata și Unirea" de Ion Creangă, ce le-a dezvăluit copiilor motivul pentru care sărbătorim Unirea celor două Principate Române.

DOXOLOGIA Media, Mitropolia Moldovei si Bucovinei | © 2012 gradinitabunavestire.ro