Cum să transmitem mesaje copiilor fără să-i rănim

Evenimente

Cum să transmitem mesaje copiilor fără să-i rănim

Luni, 12 Ianuarie 2015

Cum să transmitem mesaje copiilor fără să-i rănim

„Neuroştiinţa în slujba educaţiei copilului tău” este o nouă propunere de atelier organizat în cadrul „Ai copil. Învață să fii părinte!” de către Centrul de Formare și Inovare al Fundației “Varlaam Mitropolitul”.

 

Trainer va fi Maica Sofronia Rădulescu, foarte îndrăgită de copiii cărora le este profesor de Comunicare şi Dezvoltare Personală, dar şi de toţi cei care au mai participat la seminariile susţinute de ea.

 

Tematica atelierului  “Neuroştiinţa în slujba educaţiei copilului tău” are la bază metoda pusă la punct de Daniel Siegel și Tina Bryson în cartea „No drama discipline”.

 

Redefinind conceptul de “displină” (care înseamnă a ÎNVĂȚA și nu a PEDEPSI), autorii prezintă cititorilor metode prin care ei se pot conecta la copii, pot redirecționa anumite comportamente, transformând o criză într-o oportunitate de creștere.

 

Subiectul central al cărții este conectarea care este “darul cel mai de preț pe care un părinte îl poate face copiilor” după cum mărturisește autorul Dan Siegel.

 

Conectarea este fundamental un mod plin de iubire de a disciplina copiii prin care le transmitem că îi iubim chiar dacă nu ne place comportamentul lor.

 

Principiile, metodele și conceptele prezentate de cei doi autori au la bază descoperirile din neuroștință și pun accent pe inteligenţa emoţională, care este foarte folosită în metodele de predare la Grădinița „Buna Vestire” și Şcoala “Varlaam Mitropolitul”.

 

Participanţii la atelier vor învăţa cum să folosească funcţionalitatea creierului în educaţia copilului, cum să se conecteze la starea copilului, cum să-i transmită un mesaj fără să-l rănească. Vor afla cum îşi pot ajuta copilul să înţeleagă ce simte şi care sunt responsabilităţile lui, să aibă empatie şi cum să-l stimulezi să repare un comportament nedorit.

 

Vă invităm la acest atelier pentru a descoperi că prin disciplină oferim copilului abilități pentru viață, spunem „nu” comportamentului nedorit și „da” copilului și punem limite clare care îl ajută pe copil să se dezvolte armonios.

 

Maica Sofronia Rădulescu este trainer la Centrul de Formare și Consiliere „Sfinţii Arhangheli Mihail și Gavriil” și în cadrul Centrului de Formare și Inovare al Fundației “Varlaam Mitropolitul”. Cu o bogată experiență, Maica Sofronia lucrează de peste 11 ani sub îndrumarea Maicii Siluana Vlad, răstimp în care a desfăşurat activităţi cu părinţii, copiii, tinerii şi adolescenţii (seminarii de comunicare, gestionarea conflictelor, tabere pentru elevi etc).

 

La prima ediție a acestui atelier,organizată la finalul lunii noiembrie 2014, participanții  au descoperit cum funcţionează creierul copiilor, au pus în practică etapele concentării și au învățat metode prin care pot redirecționa un comportament nedorit al copilului.

 

Ce spun cei care au participat la atelier:

 

Dragi părinţi, doritori de a învăţa...

Ce anume? Despre un univers superb pe care încă nu ştim să-l explorăm, sufletul fertil al unui copilaş, care vrea să-ţi spună să-i fii alături, să-l înţelegi şi să-i cunoşti tot universul fără a pune etichete. Poate te-am făcut curios, de aceea te invit la un atelier ce învaţă un părinte cum funcţionează creierul şi mai exact cum construim casa sufletului copilului.

Suntem împreună lucrători cu Dumnezeu ca al nostru copil să aibă un suflet sănătos şi armonios.”- Elena

 

„Cum aș defini acest curs?...Lumină...

Am învățat să îmi înțeleg copii, să înțeleg că atunci  când nu vor să facă ceva, ei chiar nu pot din punct de vedere emoțional.

Am învățat că părinții cu probleme nasc copii cu probleme și primul pas este vindecarea noastră pentru că suntem responsabili de ceea ce punem în relația cu ei.

Am învățat că ceea ce aștept de la ei, de fapt sunt lucrurile pe care tocmai eu nu le fac pentru că nu știu cum.

Cursul a fost ceea ce aveam nevoie pentru a mă descoperi, pentru că e un curs în primul rând pentru mine (pentru noi adulții).

Îl voi recomanda cu drag.

            Mulțumesc maicii Sofronia pentru dragostea împărtășită.”

 

„Dragi părinți,

Vă scriu nu în calitate de părinte, ci de potențial părinte și de cadru didactic. Consider că acest atelier este util pentru a învăța să nu ne mai centrăm pe noi ci pe copil, pe nevoile lui. Conectarea este secretul unei relații reușite și cred că poate face minuni. Acest atelier ne inițează în etapele ei. Am învățat nu numai despre calmarea copilului prin conectare, ajutorul pe care i-l putem oferi în a-și exprima emoțiile și totodată și despre impunerea unor reguli clare care trebuie respectate cu multă consecvență.

            Cu drag, Anca”

 

Atelierul va avea loc vineri, 16 ianuarie (între orele 17:00 şi 20:00) şi sâmbătă, 17 ianuarie (orele 9 şi 18), la Școala „Varlaam Mitropolitul”, strada Lascăr Catargi, nr.33.

Data limită de înscriere: miercuri, 14 ianuarie 2015.

Pentru mai multe detalii sunaţi la numărul 0727.377.334.

Înapoi
DOXOLOGIA Media, Mitropolia Moldovei si Bucovinei | © 2012 gradinitabunavestire.ro