Bucuria de a fi Român a licuricilor

Bucuria de a fi Român a licuricilor

Săptămâna aceasta am scris o nouă pagină din povestea licuricilor la grădiniţă. Poveste care, cu cât avansează, este din ce în ce mai captivantă şi emoţionantă.

 

Poveştirile licuricilor care au participat la paradă ne-au captat atenţia tuturor, după care am vorbit despre însemnele naţionale şi obiecte populare româneşti. Mica noastră expoziţie cu obiecte populare româneşti a fost motiv de analiză şi discuţii pentru întreaga săptămână.Cu mult interes am realizat costume şi vase populare, folosind elementele grafice învăţate şi exersând decuparea. 

 

Foarte concentraţi am fost şi la pregătirea plăcintelor şi colăceilor. Iar când a venit momentul să gustăm din munca noastră, ni s-au parut cele mai bune brânzoaice şi cei mai delicioşi colaci.

 

Spectacolul de dansuri populare a fost un bun prilej de a admira costumele tradiţionale şi dansul copiilor din grupul ,,Muguraşii" din Prisăcani.

 

Maica Teodora le-a prezentat povestea Sfântului Nicolae oferindu-le licuricilor un alt exemplu de bunătate şi reamintindu-le de ziua ce urma să vină, când ei vor primi daruri de la Moş Nicolae.

 

Săptămâna am încheiat-o cu intonarea primei strofe din imnul ţării (la cererea licuricilor ,,încă o dată şi încă o dată"), realizarea ,,Sporului casei" şi aşteptarea lui Moş Nicolae.   

 

Bucurie mare a fost pe licurici când au descoperit darurile de la Moş Nicolae. Unii mai expresivi decât alţii!

 

Aceasta a fost prima săptămână din proiectul ,,Bucuria de a fi român", în care licuricii au descoperit multe motive pentru a spune că ,,România-i ţara mea".

DOXOLOGIA Media, Mitropolia Moldovei si Bucovinei | © 2012 gradinitabunavestire.ro