Fluturaşii îl aşteaptă pe Moş Nicolae

Fluturaşii îl aşteaptă pe Moş Nicolae

Pentru fluturaţi, prima săptămână din decembrie a fost una mai scurtă, însă intensă : plină de magie și bucurie!

 

Am început săptămâna în mod patriot, vorbind despre Ziua României și despre manifestațiile pe care unii din Fluturași le-au urmărit, în oraș sau la televizor, am observat tricolorul, am vorbit despre fiecare culoare în parte și despre ce semnifică. Cu mare grijă, fiecare Fluturaș a colorat apoi tricolorul.

 

Am participat Joi, împreună cu celelalte grupe, la un Spectacol de dansuri populare, unde Fluturașii au admirat încântați costumele tradiționale și dansul copiilor.

 

Restul săptămânii a fost dedicat, așa cum se cuvine, darnicului Moș Nicolae: am aflat legenda lui și am descoperit că fiecare din noi, poate deveni un mic Moș Nicolae, printr-un ajutor sau orice mic gest care poate veni în ajutorul cuiva sau îi poate face o bucurie!

 

Cu gândul la bunătatea Moșului, Fluturașii au desenat în caiețelele individuale : l-au colorat pe Moșul Nicolae, dar și cadourile pe care vor să le găsească în ghetuțe. Cu mare atenție l-au pictat pe Moș și au sperat că, în drumul lui după cadouri, să treacă să le admire la expoziție.

 

De mare veselie au avut parte Fluturașii la împodobitul brăduțului: globuri, ghirlande, steluțe și beculețe au fost agățate în ritmul cântecelelor de iarnă. Cu toții și-au dorit să fie de ajutor! Și-au propus să împodobească cel mai frumos brăduț și au reușit!

 

Am încheiat săptămâna în atmosferă de sărbătoare! Părinţii au dat curs invitației la Atelier de confecţionat ornamente de Crăciun. Copiii s-au bucurat nespus și acest lucru s-a observat. Mici și mari, deopotrivă, Fluturașii au realizat astăzi, cu dibăcie, cele mai drăguțe decorațiuni de Crăciun!

 

Mare bucurie mare după masa de prânz! Moșul Nicolae a făcut popas și la noi în grupă și a lăsat pentru fiecare Fluturaș dulciuri!

 

A fost o săptămână plină de bucurie!

DOXOLOGIA Media, Mitropolia Moldovei si Bucovinei | © 2012 gradinitabunavestire.ro