Sunt un fulg de nea

Sunt un fulg de nea

În prima săptămână din 2015 ursuleții au venit mai odihniți, mai măricei, mai curioși și mai prietenoși la grădiniță.  Activitățile din această săptămână au avut ca tematică „Jocurile copiilor, iarna”, fiind un bun prilej pentru ursuleți de a descoperi cât de minunat este acest anotimp.

 

Cei mici s-au bucurat de darurile iernii iar zăpada, omul de zăpadă sau săniuța de care s-au bucurat în vacanță i-au inspirat pentru a picta și a modela cei mai colorați oameni de zăpadă.

 

Coborâm din norişori,
Îmbrăcaţi în pluş
Şi ne plac grozav copiii
Strânşi pe derdeluş.
Suntem albi de tot,
Pe obraji aterizăm.
Ne amestecăm cu ei
Şi ne bucurăm.

 

Versurile cântecului "Sunt un fulg de nea"  au răsunat în rândul ursuleților la ora de educație muzicală, alături de mult îndragitul cântecel "Săniuța".

 

La cunoașterea mediului au aflat de unde vin fulgii de zăpadă - din nori cad picăturile de apă/ploaie, care se transformă în steluțe de gheață/de nea atunci când la noi este iarnă și foarte frig.  În ultima zi din săptămână au testat atenți zăpada. Copiii au primit în palmă o bucățică de zăpadă, au simțit cât e de rece și au descoperit că dacă închid pumnul...se topește. Apoi, la masa de lucru, au primit în castron câte un bulgăraș, l-au pipăit cu degetele, l-au mirosit, au stabilit culoarea și au văzut cum se transformă în apă.

 

A fost o săptămână plină de zăpadă și fulgi de nea!

DOXOLOGIA Media, Mitropolia Moldovei si Bucovinei | © 2012 gradinitabunavestire.ro