O vioară mică

O vioară mică

Cu multe jocuri, cu multă joacă, cu multe ieșiri din grupă, ursuleții au avut parte de o săptămână plină de Arte și emoții.

 

Luni am fost oaspeți în grupa Buburuzelor: ursuleții, încântați de idee, s-au comportat foarte frumos); după exercițiile de încălzire a musculaturii pentru fiecare segment al corpului s-a desfășurat activitatea propriu-zisă (ne-am propus noi un Flash-Mob:)): am proiectat imaginile cu mișcările pe perete și toată lumea s-a străduit să se miște întocmai cum făceau copiii din dans, ceea ce a produs multă energie și bucurie.

 

Marți ursuleții și-au pus șorțulet și au pictat inimioare în culorile curcubeului, iar apoi ne-am mobilizat și am ieșit la aer, așa cum am stabilit.

 

Miercuri am fost spectatori la teatru (Regatul de gheață), iar copiii au avut ocazia să întâlnească prințesele Ana, Elsa și simpaticul om (uriaș) de zăpadă, Olaf; apoi ziua a decurs deosebit de plăcut cu jocuri de rol, curse de mașini și lectura întâmplărilor din Școala Urșilor .

 

Joi am introdus la Întâlnirea de dimineață jocul De-a dimineața cu miscarile corespunzătoare.

Cum îmi spăl eu obrăjorii? Uite-așa!

Cum îmi frec eu dințișorii? Uite-așa!

Cum mă pieptăn cu răbdare? Uite-așa!

Cum fac eu înviorare? Uite-așa!

Cum îmi pun eu ciorăpeii? Uite-așa!

Cum se încheie năstureii? Uite-așa!

Cum mănânc frumos la masă? Uite-așa!

Cum salut când plec de-acasă? Uite-așa!

 

Am ascultat apoi, cântecelul O vioara mică și ne-am familiarizat cu primele patru instrumente din cântecel (vioara, trompeta, toba, chitara). Am introdus sub formă de surpriza câte o planșă cu un instrument, iar după ce am numit instrumentul și am discutat puțin despre el, copiii au ascultat câte un fragment melodic interpretat la instrumentul respectiv, apoi am cântat, pe rând la o toba mică din lemn. Activitatea a continuat la masă, unde ursuleții și-au ales un instrument pe care l-au pictat. După-amiază, ursuletii au realizat un mini puzzle, în care au reconstruit și lipit o chitară și o trompetă.

 

Vineri  la Întâlnirea de dimineață am anunțat „momentul zilei”: mergem la cinematograf! Am discutat cu ursuleții ce presupune acest lucru, iar ei au fost încântați. Am fost vizitați apoi de ursulețul Martinică și iepurașul Țopăilă (jucării de pluș) care s-au ascuns la noi în dulap și făceau acolo gălăgie. Ei ne-au învățat ce înseamnă o relație de prietenie (am introdus astfel Eșarfa relațională). Atunci când doi copii își spun lucruri frumoase, eșarfa, care reprezintă relația, este întinsă, frumoasă, dar dacă unul dintre ei îi spune celuilalt un lucru urât sau îl lovește, eșarfa se înoada. Nodul poate fi desfăcut numai dacă ne cerem iertare. Am hotărât să ne comportam cu atenție față de cei din grupă, pentru că eșarfele dintre noi să rămână întinse, fără noduri. După acest moment ne-am jucat împreună cu Buburuzele De-a cinematograful. Am primit bani pentru bilete, am stat frumos la rând, am cumpărat biletul pentru a putea intra și am ocupat un loc în sală. Am vizionat filmul Neînfricata din care am învățat ce înseamnă curajul. Am mâncat popcorn și am băut suc. Toți ursuleții, fără excepție au participat încântați la acestă activitate. 

 

DOXOLOGIA Media, Mitropolia Moldovei si Bucovinei | © 2012 gradinitabunavestire.ro