Animalele Pădurii

Animalele Pădurii

Cu o săptămână înainte de terminare semestrului ne-am jucat și am învățat cu Animalele pădurii.

 

Am adus la grupa trenulețul săptămânii, cu ajutorul căruia începem să descifrăm calendarul naturii: locomotiva aduce câte un anotimp (în această perioadă, iarna), iar fiecare vagon (de o culoare anume) aduce câte o zi din săptămână (de exemplu: vagonulul de culoare roșie aduce ziua de luni).

 

    

Luni - la cunoașterea mediului am întâlnit la grupă câțiva dintre Locuitorii pădurii: lupul, vulpea, iepurele și, preferatul nostru:), ursul. Răspunsul corect la o ghicitoare scotea la iveală câte un animal pe care copiii l-au lipit la locul său, printre copacii unei păduri. La jocurile liber alese am citit Scufița Roșie, iar după-amiază am exersat ruptul, mototolitul și lipitul, urmărind  să "îmbrăcăm" cu "țepi" un arici.  

 

Marți - a venit rândul păsărilor, așa că am lipit pene colorate unei vrăbiuțe; exercițiul a avut mai multe etape: copiii au observat o imagine cu vrăbiuța și am discutat puțin despre ea; fiecare a primit câte o pană, pe care a pipăit-o și a văzut din ce este alcătuită.

 

Miercuri - ca aplicație practică am lipit, cu atenție, rotunduri mari și mici până am obținut, fiecare, câte un cap de urs. Ursul acesta s-a dovedit neatent și șotios, așa cum au descoperit copiii în povestea populară “Căsuța din oală”  pretext și pentru introducerea diminutivelor.

 

Joi - între religie și joacă (cu maica Nectaria) și engleză (cu Sabina) am modelat arici cu țepii mici și am exersat întoarcerea pe loc, la comandă. După-amiază ursuleții au construit cușca unui cățel, unind punctele date. 

 

Vineri - am reluat conceptul de grupă de obiecte , cu ajutorul unor inimioare din carton și al unor poligoane marcate pe covor; apoi, copiii au trasat linii verticale pentru a împodobi o cană.

 

 

Ca recompensă pentru hărnicia lor au vizionat înainte de a merge la masa de prânz, două vidioclipuri, la alegere: Melc, melc, codobelc și Podul de piatră s-a daramat .

 

Melc-melc codobelc

 

https://www.youtube.com/watch?v=2_LO07Oefv4

 

Melc, melc,codobelc,

Scoate coarne boureşti

Şi te du la baltă,

De bea apă caldă;

Şi te du la Dunăre,

De bea apa tulbure;

Şi te suie pe buştean,

De mănâncă leuştean

 

 

DOXOLOGIA Media, Mitropolia Moldovei si Bucovinei | © 2012 gradinitabunavestire.ro