Sentimentele Licuricilor

Sentimentele Licuricilor

Aceasta saptamana a fost una de suflet. O saptamana menita sa evidentieze faptul ca emotiile, oricare ar fi ele, sunt parte din noi si trebuie sa le traim, sa le acceptam si sa le depasim,  sa nu le ignoram ori sa le ascundem. Au fost zile in care ne-am oferit timpul necesar pentru a reflecta la numeroasele emotii ce ne incearca in decursul unei zile si am gasit nenumarate situatii in care simtim intr-un  fel sau altul. Practic, ne-am dat timp pentru a deveni constienti de propriile trairi.

Cu foarte mare usurinta licuricii au exemplificat diverse emotii ale personajelor din povesti si desene animate.

Vizionand desenul animat ,,Pinocchio" am putu t surpride mai multe sentimente si la final am invatat si cateva proverbe. (,,Minciuna are picioare scurte", ,,Prietenul la nevoie se cunoaste" si ,,Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face")

In sprijinul nostru a venit si carticica ,,Zana Norilor" care cuprinde numeroase povestioare cu talc, despre emotii. (O gasiti in atasament.) Toate aceste povestioare i-au facut pe licurici sa identifice situatii similare din viata lor, i-au ajutat sa-si reaminteasca de momentele in care au avut anumite sentimente si astfel povestile copiilor despre emotii ar fi putut continua la nesfarsit. Licuricii sunt foarte bucurosi sa impartaseasca celorlalti si sa fie ascultati.

Jocurile (,,Recunoaste emotia!", ,,Mimeaza emotia recunoscuta!", ,,Cubul emotiilor"), in care licuricii trebuiau sa recunoasca emotia exprimata de un alt copil sau ilustrata intr-o imagine si  sa o reproduca, au fost pe placul lor. Se strambau in fel si chip straduindu-se sa exprime o anumita emotie (fotografiile sunt graitoare), cu care de cele mai multe ori nu se simt confortabil. (,,Eu nu pot sa stau fara sa zambesc!").

Toate aceste jocuri exersate au avut menirea de a-i face pe licurici sa identifice mai repede starea celuilalt si pe a lor; devenind constienti de emotia proprie o putem gestiona si reusim sa fim empatici cand recunoastem emotia celuilalt.

Tema sentimentelor a fost si este mereu in atentia noastra si  speram, ca in urma acestei saptamani, licuricii sa fie mai constienti de ceea ce simt ei si cei din jurul lor.

DOXOLOGIA Media, Mitropolia Moldovei si Bucovinei | © 2012 gradinitabunavestire.ro