Iarna - tovarăș de drum pentru Fluturași

Iarna - tovarăș de drum pentru Fluturași

Prima săptămână din acest an s-a scurs printre povești din vacanță, amintiri de neuitat, dorințe pentru noul an, vise pe care Fluturașii doresc să și le îndeplinească, dar și surprize pe care Moș Viscol le-a pregătit cu multă dibăcie pentru copilași. 

 

Săptămâna aceasta Iarna ne-a fost tovarăș de drum!

 

Fluturașii au descoperit cum se nasc fulgii și ce drum lung parcurg ei până ajung pe pământ din Povestea fulgului de zăpadă, de T. Banciu. Cu drag și spor au desenat în caiețele peisaje de iarnă și și-au împărtășit impresii din vacanță. Au vorbit despre jocurile de iarnă preferate, locuri vizitate, cadouri de la Moș , dar și dorințe pentru anul care de-abea începe.

 

Cu mare curiozitate au urmărit ce se întâmplă cu zăpada, dacă o aducem la căldură, iar apoi au învățat cântecelul Fulgi de nea, pe care l-au fredonat împreună de nenumărate ori. S-au străduit, de asemenea, s-o picteze pe Zâna Iarna în culorile ei preferate: mult alb și nuanțe de albastru!

 

Oamenii de zăpadă au fost și ei nelipsiți! Fluturașii au creat oameni de zăpadă din forme geometrice, din bulgări decupați, dar și din plastelină. Cursa oamenilor de zăpadă i-a animat pe copilași, fiecare dintre ei străduindu-se să câștige cursa.

 

DOXOLOGIA Media, Mitropolia Moldovei si Bucovinei | © 2012 gradinitabunavestire.ro