Elefănţeii descoperă că "România-i ţara mea"

Elefănţeii descoperă că "România-i ţara mea"

Prima săptămână din decembrie a fost mai scurtă însă nu a fost lipsită de veselie și momente festive. Marți am sărbătorit împreună ziua României, am aflat culorile steagului, semnificaţia lor şi am împărtăşit impresii de la parada de 1 decembrie.

 

Miercuri ne-am pregătit șorțurile și bonetele, iar după micul dejun am pregătit împreună cu licuricii plăcinte delicioase (poale-n brâu) și colăcei moi și pufoși. Spre surprinderea noastră, deși în timpul procesului de preparare mai multi elefanți au anunțat sus și tare că lor nu le place ba brânza, ba stafidele, atunci când au fost gata plăcintele le-au mâncat cu mare poftă. 

 

Joi ne-am bucurat de spectacolul oferit de Mugurașii de la Prisăcani, am văzut cum se joacă hora și alte dansuri specifice populare. Elefanțeii au fost încântați de strigăturile folosite de copii în timpul dansului, şi au învăţat câteva interjecţii noi, mai puţin cunoscute de ei hop-șa! și ui-ui-ui!.

 

Am încheiat săptămâna la fel cum am început-o, sărbătorind ziua de nume a celor ocrotiţi de Sfântul Nicolae şi așteptându-l cu bucurie pe darnicul Moș Nicolae!

DOXOLOGIA Media, Mitropolia Moldovei si Bucovinei | © 2012 gradinitabunavestire.ro