Ziua Mamei la Inimioare

Ziua Mamei la Inimioare

 

8 martie anul acesta a fost pentru grupa Inimioare o zi parca mai incarcata emotional ca niciodata. Poate pentru ca prescolarii nostri au mai crescut si constientizeaza din ce in ce mai mult cat de mult pretuieste persoana care le-a dat viata, mama.

In asteptarea acestei zile minunate, inimioarele s-au pregatit timp de mai bine de doua saptamani si au sustinut pe 8 martie serbarea "De ziua ta mamico" in cadrul careia au interpretat poezii si cantece inchinate primaverii si desigur, acestei fiinte atat de dragi, mama.

Observai cu usurinta la serbarea noastra  emotii adanci atat din partea copiilor care se straduiau cum stiau ei mai bine sa rosteasca cat mai personal si din suflet rolul, pe de alta parte mamicile care, cele mai multe aveau lacrimi in ochi si o bucurie greu de descris in cuvinte. Nici cadrele didactice de la grupa nu au fost ocolite de emotii.

Parteneri de nadejde in organizarea zilei de 8 martie ne-au fost taticii, fratii si surorile care, cu cateva zile inainte de marea sarbatoare au raspuns afirmativ  invitatiei noastre de a desfasura o activitate in cadrul careia au putut confectiona "Carta celei mai grozave mame." Taticii au identificat alaturi de copii cel putin 10 motive pentru care mama e cea mai grozava, au desenat diferite ipostaze ale mamei ("mama erou", "mama harnica", "mama amuzanta", "mama eleganta") si au "decorat" chipul mamelor de pe doua dintre fotografiile acestora. Taticii si copiii au imbinat seriozitatea, buna dispozitie si voiosia, astfel incat la sfarsitul activitatii  fiecare echipa tata-copil se putea lauda cu cea mai frumoasa/ deosebita carta.

Mamicile au fost  impresionate de acest dar si s-au amuzat cand si-au vazut parul, ochii, hainele, ochelarii decorati altfel decat sunt ei in realitate dupa imaginatia si creativitatea fiecarui copil.

Ii suntem recunoscatori Domnului pentru reusita zilei, pentru bucuria negraita dar atat de profunda care parca plutea in jurul nostru, fie ca era vorba de copii, parinti sau cadre didactice.

DOXOLOGIA Media, Mitropolia Moldovei si Bucovinei | © 2012 gradinitabunavestire.ro