Calatorind prin Univers

Calatorind prin Univers

In explorarea Universului am parcurs pasi tematici, pornind de la planeta Pamant, singura planeta unde exista viata in univers-omul cu tot ceea ce reprezinta. Am experimentat prin joc miscarea de rotatie a pamantului, a planetelor in jurul Soarelui.

 

Am aflat ca sistemul solar este format din planete diferite ca forma, marime , infatisare prin jocul didactic  "Sistemul solar" iar planetele au cai nevazute, numite orbite, pe care se misca, se rotesc. 

 

 

Jocul de rol "Plimbare in cosmos" i-a provocat pe copiii sa-si imagineze o excursie printre planete si stele. Fiecare copil a primit cate o cifra, indicand locul pe care va trebui sa-l ocupe in nava. Scaunelele au fost si ele numerotate prin cerculete.

 

 Odata ce calatorii s-au asezat in nava s-a recapitulat pozitia fiecaruia. Exemplu: "Eu, X, stau pe locul numarul 6 din partea stanga a navei. In fata mea se afla Y si ocupa locul numarul 5, in spatele meu se afla Z si ocupa numarul 7."Am aflat ca in nava trebuie sa ne comportam civilizat, sa nu parasim locul si sa ascultam de ghidul navei.

 

In zilele urmatoare am vorbit si am cautat raspunsuri la tema: "Soarele este prietenul omului? Al Terrei?" "Da, este prieten pentru ca da viata plantelor, vietuitoarelor, omului. Si este daunator atunci cand este prea arzator: plantele ,copacii se ofilesc. Am cautat si solutii: plantelor le punem mai multa apa." :)

 

Activitatea a continuat cu rezolvarea unui puzzle ce reprezenta soarele si luna. In rezolvarea acestui puzzle, putin complicat, am observat cu bucurie munca in echipa, atat in perechi cat si in grup.

 

 O zi placuta a fost cand am discutat despre stele si constelatii si am aflat,  spre uimirea Albinutelor ca, stelele  sunt formate din gaze ce degaja caldura si lumina. Curiosi au fost sa afle si despre constelatii si anume constelatia "Gemini" si "Orion" urmand apoi sa realizeze practic si plastic una din cele doua constelatii.

 

Calatoria in univers i-a provocat pe copii sa descopere, sa-si imagineze, sa creeze, sa-si exprime sentimente, idei, sa gaseasca solutii de rezolvare a anumitor situatii problema.

DOXOLOGIA Media, Mitropolia Moldovei si Bucovinei | © 2012 gradinitabunavestire.ro