"Ziua Unirii" la Gradinita Buna Vestire

Evenimente

"Ziua Unirii" la Gradinita Buna Vestire

Sâmbătă, 28 Ianuarie 2012

 

In perioada 23-27 ianuarie 2012, echipa Gradinitei Buna Vestire a organizat impreuna cu copiii activitati pentru a marca "Ziua Unirii" in cadrul Saptamanii Romanesti.

Grupa Fluturasilor s-a bucurat joi, 26 ianuarie, de prezenta bunicilor si a doamnelor de la Societatea Femeilor Ortodoxe, Iasi. De asemenea, copiii au avut ocazia de a vedea si manui exponate traditionale (costume populare, ulcele de lut, toluri etc) afland totodata detalii semnificative legate de denumirea si intrebuintarea obiectelor si straielor populare romanesti.

Invitatii si "fluturasii" au creat "tarancute", atat din linguri de lemn, cat si din fire de lana. Copiii au prezentat alaturi de doamnele educatoare un moment artistic, imbinand recitarea de poezii cu cantece ritmate "de joc". In final, bunicii si nepotii s-au prins in hora, rostind versurile poeziei "Hora Unirii", de Vasile Alecsandri.

"Multumirea sufleteasca a copiilor de a fi in preajma bunicilor, starea de bine si zambetele invitatilor ne-au umplut inima de bucurie!" ne-au declarat doamnele educatoare, Oana Dulgheru si Mariana Pricope, organizatoarele acestei activitati.

    

„Ne-am bucurat sa le avem alaturi de noi pe bunicii copiilor din gradinita si  pe doamnele de la Societatea Femeilor Ortodoxe impreuna cu doamna profesor universitar dr. Angela Olaru, unul dintre cei mai cunoscuti specialisti in etnografie si etnologie. Prin acest gen de activitati, dorim sa transmitem copiilor si parintilor importanta  păstrării tradiţiilor populare şi  a obiceiurilor autentice romanesti si ca impreuna putem crea punti de legatura intre datinile crestine strabune si lumea de astazi.” a completat d-na Andreea Mangalagiu, directorul Gradinitei Buna Vestire. 

Înapoi
DOXOLOGIA Media, Mitropolia Moldovei si Bucovinei | © 2012 gradinitabunavestire.ro