Saptamana Romaneasca la Buna Vestire

Evenimente

Saptamana Romaneasca la Buna Vestire

Joi, 9 Februarie 2012

Săptămâna Românească a fost o provocare pentru toate grupele din Gradinita Buna Vestire. Scopul activitatilor din cadrul Saptamanii Romanesti a fost familiarizarea copiilor cu traditiile si obiceiurile populare romanesti, cu istoria si valorile noastre culturale. Ne-am dorit sa transmitem copiilor si parintilor importanta  păstrării si promovarii  tradiţiilor si obiceiurilor autentice . Ne-am bucurat ca parintii au participat in numar mare si cu multa emotie  la aceste activitati.

Iepurasii si Albininutele au purtat cu mandrie costume populare in cadrul activitatilor, au colorat stegulete si au dansat Hora Unirii. Buburuzele s-au transformat pentru o zi in mici mesteri populari, realizand vase de lut. Copiii au fost atenti la toate detaliile si au participat cu drag la fiecare etapa pentru a crea vasele. Alaturi de doamnele educatoare, Buburuzele au pregatit lutul, au adus roata olarului si au realizat cu mare grija vasele din lut, pe care ulterior le-au decorat.

Ursuleti au avut ca oaspeti speciali grupul de dans ,,Mugurașii” condus de doamna înv. Păduraru Sorina din satul Prisacani. Artistii au prezentat dansuri populare si i-au invatat si pe cei mici câțiva pași de dans. La acest eveniment, au luat parte atât părinți ai copiilor de la Prisacani cât și părinți ai copiilor de la grupa Ursuleți.
Bucuria acestei întâlniri a dat naștere unui început de parteneriat între gradinita noastra și a legat prietenii între copii. Acum, Ursuleții așteaptă cu nerăbdare să se reîntâlnească cu ,,Mugurașii” la Prisacani.

Inimioarele au reconstituit o zi din viaţa românului de altă dată de la ţară. Si-au început ziua rostind rugăciunea “Tatăl nostru” după care o parte din băieţi au plecat la munca câmpului, la cosit iar alţii au confecţionat mingi din material textil. In acest timp, fetele, gospodinele, si-au pus şorţuleţe si basma pe cap si s-au apucat de făcut colaci.

După acest moment fetele s-au gătit, unele si-au pus mărgele, altele cercei şi au plecat toate să susţină Marea Unire,  unde băieţii au interepretat un fragment din sceneta “Moş Ion Roată şi Unirea”.

Părinţii au fost încântaţi de activitati şi au participat împreună cu copiii la desfăşurarea fiecărui moment din cadrul evenimentului. 

 

Înapoi
DOXOLOGIA Media, Mitropolia Moldovei si Bucovinei | © 2012 gradinitabunavestire.ro