Poveştile copilăriei - Campanie de susţinere a bibliotecilor şcolare din satele judeţului Iaşi

Evenimente

Poveştile copilăriei - Campanie de susţinere a bibliotecilor şcolare din satele judeţului Iaşi

Luni, 29 September 2014

Şcoala „Varlaam Mitropolitul” şi Grădiniţa „Buna Vestire”, aflate sub patronajul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, au lansat în februarie  2014 un proiect de suflet. Este vorba despre „Poveştile copilăriei”, o colectă de carte dedicată elevilor din satele Iaşului. Campania a fost foarte bine primită de către public, iar reacţiile au fost imediate. Editurile Gama şi Doxologia au fost primii donatori, iar căldura cu care au imprimat cărţile s-a răspândit printre ieşenii care au venit la şcoală cu braţe întregi de volume.

 

 

Copiii Şcolii “Varlaam Mitropolitul” şi puştii de la Grădiniţa “Buna Vestire” au fost fericiţi că pot împărţi cu alţi copii din bucuriile lecturii şi au rânduit volumele oferite în dar pe rafturile bibliotecii unde până la final s-au strâns peste 1.000 de volume. Cei mici au ales să-şi împartă cărţile cu alţi copiii pe care şi-ar dori să-i aibă prieteni.

 

 

O mână importantă de ajutor am primit de la studenţii Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, care au răspuns apelului lansat de prof. univ. dr Paula Drosescu printr-o mobilizare exemplară. Într-o seară de mai au umplut holurile şcolii cu poveşti şi s-au bucurat că pot fi de ajutor copiilor dornici de lectură.

 

 

În ultima zi a lunii septembrie, cele peste 1.000 de volume vor pleca către Schitu Stavnic şi vor aduce bucurie în sufletele copiilor din comună.

 

 

Le mulţumim partenerilor noştri Editura Gama, Editura Doxologia, Icar Tours, Asociaţia Alternative pentru Modelare şi Transformare, Librăria Cărtureşti Palas, Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Asachi”, Cabinetul Sanando, Clubul Olimpicilor, TVR Iaşi şi tuturor ieşenilor cu suflet mare care au dorit să le ofere copiilor de la Schitu Stavnic şansa de a avea acces la o bibliotecă.

 

 

Vă invităm la a doua ediţie a campaniei!

 

 

Vă mulţumim şi vă aşteptăm să recitim împreună poveştile copilăriei!

Mai multe fotografii aici.

 

                

Înapoi
DOXOLOGIA Media, Mitropolia Moldovei si Bucovinei | © 2012 gradinitabunavestire.ro