Întâlnire de suflet cu Grigore Leşe

Evenimente

Întâlnire de suflet cu Grigore Leşe

Joi, 12 Noiembrie 2015

  Talent şi bucuria destinului împlinit a fost mesajul unei seri petrecute alături de Grigore Leşe, invitat să susţină la Iaşi un concert în cadrul ZiIelor “Pro Vita”. Evenimentele au avut în acest an ca tema centrală figura tatălului, văzut ca un sprijin al familiei, care contribuie, alături de mamă, la educaţia copiilor şi duce mai departe valorile.

  Cunoscut artist, promotor al folclorului românesc străvechi, Grigore Leşe a susţinut un concert de excepţie, în cadrul căruia a povestit şi episoade din viaţa lui. El a mărturisit că talentul “de a hori” îl are de la mama sa, Nastasia, o femeie care a iubit nespus cântecul, iar în măiestria de a-l folosi a fost susţinut de tatăl său, care l-a dus la şcoală, la Baia Mare. “Talentul fără şcoală nu este de ajuns”, a fost mesajul artistului, care a strâns un public numeros în sala de spectacole a Casei de Cultură a Studenţilor.

  Icoanele copiilor, appreciate de maestrul Leşe

  Printre invitaţii Zilelor “Pro Vita” s-au aflat şi Şcoala “Varlaam Mitropolitul” şi Grădiniţa “Buna Vestire”, ale căror standuri au fost foarte apreciate. Icoanele pictate de copii, căndeluţele decorate de ei sau tablourile au atras multe priviri, inclusiv ale maestrului Leşe, care s-a oprit cu drag în dreptul lor. “Am lucrat şi eu mulţi ani cu copiii, ca profesor de muzică. Mi-a plăcut mereu să fiu printre ei, să-i aud, să-i simt, să-i îndrum”, a spus maestrul Leşe într-un scurt dialog purtat cu directorul de comunicare al Fundaţiei “Varlaam Mitropolitul”, Andreea Mangalagiu.

  Vizitatorii standurilor au primit detalii despre oferta educaţională şi invitaţii la cea de-a zecea ediţie a Conferinţei “Ai Copil. Învaţă să fii Părinte”, care se va deschide joi, 25 noiembrie, la ora 18, în Aula Magna a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” cu o prelegere susţinută de Oana Moraru, consultant educaţional. Tema propusă este “Prejudecăţi şi adevăruri. „Cum creştem copilul pentru performanţă?”. A doua întâlnire cu publicul va avea loc pe 3 decembrie, începând cu ora 18, în aceeaşi locaţie. Invitat va fi prof. univ dr Carmen Creţu, care va conferenţia despre “Performanţă şi contraperfomanţă în actul paideic”.   

Înapoi
DOXOLOGIA Media, Mitropolia Moldovei si Bucovinei | © 2012 gradinitabunavestire.ro