Început de an școlar pentru cei 115 copii ai Grădiniţei „Buna Vestire“

Evenimente

Început de an școlar pentru cei 115 copii ai Grădiniţei „Buna Vestire“

Luni, 22 September 2014

La Grădiniţa „Buna Vestire“, instituţie de învăţământ patronată de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, a avut loc marți, 9 septembrie 2014, deschiderea festivă a noului an şcolar. Cei peste 100 de preşcolari înscrişi, însoţiţi de părinţi şi bunici, au participat la slujba religioasă oficiată de pr. arhim. Hrisostom Rădăşanu, consilier educațional Arhiepiscopiei Iaşilor, după care au fost conduși în sălile de clasă.

 

Pe 9 septembrie  Grădiniţa „Buna Vestire“ a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei şi-a deschis porţile pentru 115 preşcolari, care vor parcurge cursurile instituţiei în anul 2014-2015. La eveniment au fost prezenți,  alături de conducerea grădiniței și de cadrele didactice, arhim. Hrisostom Rădăşanu, consilier educațional Arhiepiscopiei Iaşilor, cel care a oficiat o slujbă de binecuvântare, pr. Eugen Sebastian Teacu, director al Centrului de formare şi inovare patronat de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei şi inspector eparhial al Arhiepiscopiei Iaşilor, Cristina Gheorghe, director executiv al Fundaţiei „Varlaam Mitropolitul“, monahia Siluana Vlad, coordonatoarea Centrului de formare şi consiliere „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil“ din Iaşi.

 

Arhim. Hrisostom Rădăşanu, sub a cărui purtare de grijă se desfăşoară activitatea instituției de învățământ, în cuvântul de deschidere adresat celor prezenţi, a subliniat că Grădinița „Buna Vestire” reprezintă o alegere inspirată atât pentru copii, cât și pentru părinți:  „Dumnezeu să binecuvinteze alegerea voastră, a părinților, având vedere că în Evanghelia pe care am citit-o în cadrul slujbei de binecuvântare, Mântuitorul Hristos le spune ucenicilor cuvintele «Lăsați copiii să vină la Mine». Faptul că această inițiativă a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei se bucură de încrederea și acordul dumneavoastră este un lucru onorant pentru noi, care ne responsabilizează. De asemenea, îl rog pe Dumnezeu să binecuvinteze osteneala  membrilor corpului managerial și didactic, care își dau concursul pentru ca prezența copiilor la Grădinița «Buna Vestire» să fie una cu folos, o prezență din care să aibă de câștigat atât cei mici, cât și părinții”.

 

Atenția- tema din acest an a Fundației „Varlaam Mitropolitul”

 

De asemenea, d-na Andreea Mangalagiu, directoarea Grădiniţei „Buna Vestire“, în numele întregului personal al grădiniţei şi al Fundaţiei „Varlaam“, a urat bunicilor, părinţilor şi copiilor un an binecuvântat, plin de bucurie, încredere şi credinţă:  „La început de an școlar, echipa de la Fundația «Varlaam Mitropolitul» a primit o temă a anului, anume atenția către noi, către Dumnezeu, către cel de lângă noi, către copii și către sarcinile pe care le avem de îndeplinit. Dorim să lansăm și către dumneavoastră această provocare, iar dacă o veți accepta, cu siguranță la finalul anului vom fi cu toții mai buni, mai autentici și mai fericiți”.

 

În anul şcolar 2014-2015, la Grădiniţa „Buna Vestire”  sunt înscrişi 115 de copii cu vîrste cuprinse între 2 şi 6 ani, împărţiţi în 6 grupe. Grădiniţa „Buna Vestire“ aparține de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, și funcţionează din anul 2006.

 

Foto: Tudorel Rusu

Sursa: doxologia.ro

                                                    

                                                    

 

                                                    

 

 

Înapoi
DOXOLOGIA Media, Mitropolia Moldovei si Bucovinei | © 2012 gradinitabunavestire.ro