Donație de suflet pentru Şcoala din Stânca-Roznovanu

Evenimente

Donație de suflet pentru Şcoala din Stânca-Roznovanu

Marţi, 20 October 2015

  Elevii şcolii noastre au dus la bun sfârşit proiectul “Cros pentru scoli” şi s-au bucurat să-i aibă alături, la festivitatea de final, pe colegii lor de la Școala din Stânca Roznovanu, care au primit o donaţie de suflet. De fapt, a o fost o revedere după evenimentul sportiv-caritabil din mai, petrecut pe Stadionul Municipal, la iniţiativa Fundației Comunitare.

  Proiectul a fost lansat în primăvară și a urmărit susținerea unor cauze umanitare. “Ne dorim să dezvoltăm spiritul de voluntariat în rândul elevilor și am alergat pentru copiii de la grădinița şi școala din Stânca-Roznovanu. Aveau nevoie de materiale didactice ca să învețe cu drag şi care să-i ajute să descopere lumea într-un mod mai interesant şi mai creativ. A fost o experiență minunată pentru noi toți” a spus Andreea Mangalagiu, directorul de comunicare și marketing al Fundației „Varlaam Mitropolitul”.

  La cros s-au înscris 20 de copii de la şcoala noastră şi Grădiniţa „Buna Vestire”, 40 de  părinți și cadre didactice, alături de care au fost 144 de susținători care au primit premiul pentru „Cea mai bună galerie”. Ei au reuşit să strângă, la finalul cursei, 7.031 de lei, sumă din care au fost cumpărate materiale didactice foarte necesare susținerii unui act educațional de calitate: un laptop, o imprimantă, o tablă magnetică, boxe, un glob pământesc, materiale didactice pentru educație fizică (coș de baschet, mingi de fotbal, volei, baschet și handbal, corzi, palete de badminton), jocuri educative și multe rechizite. Alături de o donație de carte ce va ajuta la înfiinţarea unei microbiblioteci, toate au ajuns la Şcoala Stânca-Roznovanu.

  Experienţe frumoase împreună                                                                               

  Oaspeții au vizitat Şcoala „Varlaam Mitropolitul”, sălile de clasă și laboratoarele și au primit din partea noilor lor prieteni daruri confecționate chiar de ei. „Mi-a plăcut Laboratorul de biologie”, a spus entuziasmat Matei din clasa a II-a, “iar mie mi-a plăcut biblioteca”, a completat Ema, elevă în clasa a III-a. La „Crosul pentru scoli” au alergat și părinți ai copiilor noştri și pentru mulți dintre ei a fost începutul unui nou stil de viață. „Eram în căutarea unei  provocări, iar invitația de a participa la cros a venit foarte bine. M-am antrenat vreo trei săptămâni, iar în ziua evenimentului am finalizat o cursă de 8 kilometri. De atunci nu trece o zi fără să alerg, de multe ori alături de fiul meu, Alexandru”, a spus Cristina Cioată, mama unui copil de la Grădiniţa „Buna Vestire”.

  Proiectul iniţiat de Fundaţia Comunitară Iaşi a avut un ecou foarte bun în comunitate. “Şcoala «Varlaam Mitropolitul» și Grădiniţa «Buna Vestire» au fost primele care au acceptat invitația noastră. Mi-a plăcut mult ideea că elevii își doreau să ajute alți elevi. Au fost momente emoționante, de mare încărcătură sufletească. E frumos când vezi că ideile adună în jurul lor mii de oameni”, a completat și Cosmina Hatmanu, reprezentantul fundației. “Dincolo de cros, a fost un exercițiu de împărtășire. Este foarte bine când primești, dar când dăruiești e și mai bine, îți umpli inima și viața şi mă bucur că elevii școlii au înțeles acest lucru”, a spus Simona Marinică, directorul Școlii “Varlaam Mitropolitul”, ea însăși participant la cros, alături de cei doi fii ai ei.

  Bucuria oaspeților de la Stânca Roznovanu a fost de nedescris fiindcă orice ajutor contează pentru o educaţie de calitate. “Ne-am bucurat când am aflat de proiect. Şcoala noastră este mică şi avem nevoie de multe materiale didactice”, a fost mesajul lui Ciprian Irimia, învățător la Şcoala din Stânca-Roznovanu. “La început de an școlar sunt cheltuieli mari cu rechizitele şi părinții nu prea pot să le acopere. Este nevoie de sprijin şi ne bucurăm că l-am primit”, a completat și Paula Maftei, învățătoare la aceeași școală.

  Copiilor de la „Varlaam Mitropolitul” le place să împărtăşească, să dăruiască. Elevii de la Stânca-Rozvanu nu le sunt doar colegi, ci şi prieteni buni cu care doresc să se reîntâlnească şi să petreacă un timp frumos împreună.

Înapoi
DOXOLOGIA Media, Mitropolia Moldovei si Bucovinei | © 2012 gradinitabunavestire.ro