Curriculum pentru Clasa Pregatitoare s-a lansat!

Evenimente

Curriculum pentru Clasa Pregatitoare s-a lansat!

Miercuri, 29 Februarie 2012

 

Curriculumul pentru Clasa Pregatitoare a fost prezentat miercuri, 29 februarie, de catre Ministerul Educatiei ONG-urilor invitate la minister pentru dezbateri, au declarat pentru HotNews.ro surse apropiate situatiei. Descarca din articol programele scolare pentru urmatoarele discipline: Comunicare in limba romana, Educatie pentru Societate, Religie, Matematica si explorarea mediului, Muzica si miscare, Tehnologii de informare si comunicare, Educatie fizica si sport, Consiliere si orientare, precum si Progresia competentelor in ciclul achizitiilor fundamentale si nota privind elaborarea planului-cadru pentru invatamantul primar pentru clasa pregatitoare si clasele I - a II-a. Ministerul Educatiei a adus astfel curriculumul pentru clasa pregatitoare, proiect lansat de fostul ministru al Educatiei Daniel Funeriu, in dezbatere publica.   

Descarca de aici: 

Programa scoala - Comunicare in limba romana

Programa scoala - Educatie pentru Societate

Programa scoala - Religie

Programa scoala - Matematica si explorarea mediului

Programa scoala - Muzica si miscare

Programa scoala - Tehnologii de informare si comunicare

Programa scoala - Educatie fizica si sport

Programa scoala - Consiliere si orientare

Progresia competentelor in ciclul achizitiilor fundamentale

Nota privind elaborarea planului-cadru pentru invatamantul primar pentru clasa pregatitoare si clasele I - a II-a

Daniel Funeriu: Acest curriculum marcheaza inceputul unei modernizari curriculare fara precedent in Romania. Ii invit pe experti sa se pronunte si pe politicieni sa asigure stabilitatea legii educatiei

Daniel Funeriu, fostul ministru al Educatiei si cel care a lansat clasa pregatitoare, a declarat pentru HotNews.ro ca "acest curriculum marcheaza inceputul unei modernizari curriculare fara precedent in Romania, sunt pe traseu multe documente curriculare de o calitate deosebita". Funeriu a lansat un apel catre experti sa se pronunte pe acest curriculum "si catre politicieni "sa asigure stabilitatea legii educatiei". "Ma bucur ca echipa pe care am format-o la nivelul ministerului a reusit sa produca un document de care eu sunt foarte multumit. Probabil ca mai sunt mici ajustari care trebuie facute. S-a lucrat de mult timp la aceste documente si se vede cat de importanta este continuitatea in Ministerul Educatiei", a declarat fostul ministru. 

Potrivit acestuia, "urmeaza formarea cadrelor didactice, care este si ea prevazuta. Cel mai important este ca micutii de 6 ani sa inceapa scoala in conditii ideale pentru ei. Acest curriculum marcheaza inceputul unei modernizari curriculare fara precedent in Romania, sunt pe traseu multe documente curriculare de o calitate deosebita. Ii invit pe experti sa se pronunte si pe politicieni sa asigure stabilitatea legii educatiei".

Înapoi
DOXOLOGIA Media, Mitropolia Moldovei si Bucovinei | © 2012 gradinitabunavestire.ro