Conectarea la noi înșine și la copiii noștri

Evenimente

Conectarea la noi înșine și la copiii noștri

Joi, 22 Ianuarie 2015

A doua ediție a Atelierului „Neuroștința în slujba educației copilului tău” a avut loc pe 16 și 17 ianuarie. Seminarul face parte din seria de ateliere „Ai copil. Învață să fii părinte!” organizate de către Centrul de Formare și Inovare al Fundației “Varlaam Mitropolitul” pentru părinții dornici să afle mai multe despre această “meserie”.

 

Ca și la edițiile anterioare, participanții nu au venit doar din perspectiva de părinte, în sala întâlnindu-se și cadre didactice, psihologi sau psihoterapeuți interesați să descopere cum pot să-și îmbunătățească relația cu copiii.

 

Bucuria, uimirea și mulțumirea pentru toate informațiile descoperite a fost simțită la unison, de toți cei prezenți în acest weekend în Biblioteca de la mansarda Școlii Varlaam Mitropolitul.  Împărtășirile lor ne arată că au plecat mai plini de încredere și cu o mare dorință de a  aplica cât mai des „metoda conectării”, mai ales în situațiile tensionate.

 

Beneficiile acestei metode dar și dificultatea de o pune în practică au fost trăite pe viu, în momentul în care participanții au fost implicați în jocuri de rol, prin care se simulau diverse situații reale, trăite de părinți în relația cu copiii lor. Deschiderea și schimbul viu de experințe a ajutat mult pe toți cei implicați să găsească soluții și să exerseze conectarea cu cei mici.

 

Atelierul i-a ajutat pe părinți să descopere ce pot face în  situații dificile, de criză, când copilul nu ne aude sau când cel mic are un comportament care nu ne place. Astfel, apelând la diferite părți ale creierului, încercând să calmăm “amigdala”, să oferim siguranță și încredere putem obține cooperarea copilului și deschidere pentru aplicare metodelor de redirecționare a comportamentului.

 

Vă invităm și pe dumneavoastră să descoperiți CUM se fac toate acestea la viitorul atelier „Neuroștința în slujba educației copilului tău”.

 

Mărturiile cele mai sincere și emoționante sunt împărtășite de participanți.

 

**********

Dragă participant la acest curs,

Eu, un alt participant, te invit cu toată căldura să vii aici. Te vei regăsi, vei găsi ceea ce poate nu ai găsit până a decide să vii și să găsești aici. Vei învăța o limbă mai greu de învățat, aceea a răbdării, dragostei și bucuriei. E de fapt un limbaj pe care Dumnezeu îl folosește mai mereu, dar pe care oamenii îl pierd în contact cu o societate în care se menționează de când te naști că timpul se cumpără, adică costă bani și se rezumă doar la ei.

Vei pleca de la acest curs micuț și drăguț cu șansa de a găsi Bucuria de a fi om, Încrederea că poți să te schimbi și Energia de a le trăi pe toate la cote maxime. Te rog eu să guști neapărat experiența asta, pentru că e unică și-ți va lăsa pe ecrul sufletului tău un albastru infinit, o dâră de rai de mult pierdut pe care cine știe când îl vei regăsi cu adevărat.................

Cu mult drag,

Un participant umplut de Bucurie, Încredere și Energie (după cursul acesta!)

 

**********

Drag părinte,

Credeam că vin la cursul „Neuroștința în slujba educației copilului tău” pentru a învăța cum să mă conectez mai bine la băiețelul meu. Am aflat și acest lucru. Dar am descoperit cu uimire, cu încântare și cu groază.....că e altceva și altineva cu care trebuie să mă contectez mai întâi, pentru a fi diponibilă să-mi ascult și să-mi primesc copilul în întregime, în unicitatea lui și cu toate darurile pe care le are, dorește și poate să mi le ofere el. Conectarea cu mine, cu TOATE ALE MELE, cu trecutul meu, cu TOȚI cei care mi-au atins în vreun fel viața, sufletul și ...da! creierul.

Am aflat cum să-mi înțeleg și cum să-mi iubesc mai profund copilul. Și, poate la fel de important, cum să mă înțeleg și să mă accept..... Și, poate, într-o zi, să mă iubesc în lumina Iubirii neînserate a lui Dumnezeu.

Ana

 

**********

Recomand oricărui părinte participarea la acest tip de activități, de cursuri. Este vorba de un câștig pe termen lung, de o “întoarcere către sine”, fără de care nu se poate în educația propriului copil. Dobândirea “regulii de aur” este ceva care se învață foarte anevoios, mai ales când este vorba de cel apropiat, de cel din familie.

Mulțumesc pentru toate cele prezentate și dobândite în acest interval de timp, care nu știu cum a trecut așa de repede.

 

**********

Dragă viitor participant,

Să vii la curs, pentru că îți va plăcea.Vei veadea cum îți poți ajuta copilul să crească armonios și să înflorească. Vei învăța cum să-l ajuți să facă lumină în desișul emoțiilor sale și cum, pe măsură ce devine capabil să le numească și să le identifice, copilul tău reușește să devină stăpânul lor.

Îți vei reaminti cât de importantă și vindecătoare este dragostea și cât de roditor este obiceiul de a o reafirma cu fiecare ocazie.

De asemeni, cei învăța lucruri, șiretlicuri, jonglerii și o grămadă de minunății care să te ajute să intri în lumea copilului tău și să comunici cu el într-o manieră creativă și atractivă pentru el.

Așa că te felicit pentru opțiunea de a urma cursul și Domnul Păcii să împlinească toate lucrurile bune în viața ta și a copilului tău!

Cu drag,

Maria

Înapoi
DOXOLOGIA Media, Mitropolia Moldovei si Bucovinei | © 2012 gradinitabunavestire.ro