"Cerul are Fereastra spre Mine" - Ziua Copilului la Gradinita Buna Vestire si Scoala Varlaam

Evenimente

"Cerul are Fereastra spre Mine" - Ziua Copilului la Gradinita Buna Vestire si Scoala Varlaam

Joi, 2 Iunie 2011

Aproximativ 120 de copii de la mai multe şcoli şi grădiniţe din oraş au transpus pe hârtie frânturi din imaginea de dincolo de fereastră. "Cerul cu ferestre spre noi" a fost tema concursului iniţiat de Centrul de Creativitate prin Artă al Fundaţiei "Varlaam Mitropolitul" cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului.

Centrul de Creativitate prin Artă al Fundaţiei "Varlaam Mitropolitul" a organizat de 1 Iunie, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, un proiect de pictură pentru 120 de prichindei, elevi ai Şcolii "Varlaam Mitropolitul"  şi ai şcolilor şi grădiniţelor partenere. 

Participanţii au fost invitaţi la un exerciţiu de imaginaţie, ei trebuind să redea pe hârtie, cu ajutorul pensulei şi a paletei de culori, realitatea de dincolo de fereastră. ""Cerul cu ferestre spre noi" este numele proiectului pe care l-am organizat de 1 Iunie, în parteneriat cu Grădiniţa "Buna Vestire", "Căsuţa Zânelor" şi Grădiniţa cu program normal nr. 20 şi Şcolile "Ştefan Bârsănescu" şi "Otilia Cazimir". Pe lângă proiectul de pictare a Grădiniţei "Buna Vestire", acesta ar fi proiectul de lansare a Centrului de Creativitate al Fundaţiei "Varlaam Mitropolitul". Încercăm să-i ajutăm pe copii să se dezvolte din punct de vedere al inteligenţei emoţionale şi al inteligenţei spirituale prin intermediul creativităţii. Copiii mici au o resursă extraordinară de a fi creativi, de a găsi soluţii inedite, iar noi venim cu metode prin care să le descoperim şi să le păstrăm creativitatea, atât de importantă în dezvoltarea personalităţii lor", a declarat Monica Costea, director al departamentului de comunicare şi relaţii publice al Fundaţiei "Varlaam Mitropolitul".

Dincolo de fereastra fiecăruia dintre copii, au fost descoperite imagine care reflectă bunătatea, inocenţa şi deschiderea faţă de semenii lor şi faţă de lumea nevăzută a îngerilor. "Dincolo de fereastra mea, am văzut ceea ce este real, mai mulţi îngeri şi sfinţi care ocrotesc copiii din întreaga lume, indiferent de cum arată ei", a spus micuţa Cezara, elevă în clasa I la Şcoala "Ştefan Bârsănescu", completată cu multă mărinimie şi multă imaginaţie de o altă fetiţă, pe nume Briana, de la Şcoala "Otilia Cazimir": "De ziua copilului îmi doresc ca toţi copiii să fie sănătoşi şi voioşi. Iar dacă cerul ar avea ferestre, aş vedea prin ele un peisaj de vară, cu mult verde, dar şi planetele".

Ziua de 1 iunie a fost una specială şi pentru copiii de la Şcoala "Varlaam Mitropolitul", parfumul de sărbătoare simţindu-se pe întreg parcursul zilei, prin intermediul activităţilor desfăşurate. Concursul de pictură a fost printre cele mai apreciate, după cum a mărturisit şi Ana Sturzu: "Astăzi a fost o zi specială pentru noi, pentru că a fost Ziua Internaţională a Copilului, iar de ziua lui fiecare copil ar trebui să fie fericit. Ne-a plăcut în special la pictură; dincolo de ferestre eu am văzut pe Mântuitorul, Care înviase".

Înapoi
DOXOLOGIA Media, Mitropolia Moldovei si Bucovinei | © 2012 gradinitabunavestire.ro