550 de copii din Glodenii Gândului s-au întâlnit cu Moş Crăciun

Evenimente

550 de copii din Glodenii Gândului s-au întâlnit cu Moş Crăciun

Joi, 8 Ianuarie 2015

I-am recunoscut după trandafirii din obraji şi după ochii iscoditori. Priveau pe după perdelele albe cu bucurie şi ne făceau semne de departe. Când am păşit în Şcoala Generală din Glodenii Gândului, mirosul de colac proaspăt copt ne-a învăluit ca în poveştile bunicii.

 

Doi copii frumoşi ne-au întâmpinat cu toată iubirea lor, iar colindele pregătite de colegii lor au umplut şcoala imediat ce Moş Crăciun a intrat pe uliţă. La şcoală venise deja Crăciunul. Campania, derulată a iniţiativa farmacistei Denisa Timofte, de la Farmacia Mecop Vet din Ţibăneşti, a fost una dintre cele mai mari organizate în acest an în judeţul Iaşi. „Mi-am dorit să-i văd zâmbind, să-i aud râzând din toată inima, să-i strâng în braţe şi să le simt sufletul frumos”, a explicat Denisa Timofte premisele acţiunii în alb şi roşu de ieri.

 

Daruri din toată ţara

La Grădiniţa şi Şcoala Generală învaţă 550 de copii. Unitatea de învăţământ a fost renovată, oferă condiţii foarte bune elevilor, iar rezultatele sunt pe măsură. Sunt în derulare multe proiecte cu alte şcoli din judeţul Iaşi şi din străinătate, prin programul Comenius, elevii sunt angrenaţi în multe acţiuni şi participă cu drag la concursuri şi olimpiade. „Suntem mândri de ei şi de colectivul didactic. Avem rezultate foarte bune şi se văd”, a spus Alina Vornicu, directorul şcolii. Elevii ar putea participa la mult mai multe acţiuni dacă ar avea la dispoziţie un mijloc de transport, distanţa faţă de Iaşi fiind uneori o piedică importantă.

 

Campania de ieri a fost posibilă cu ajutorul partenerilor care au pus umărul ca prichindeii din Glodenii Gândului să aibă sărbători frumoase. Clinica Susanu, magazinul Via Naturalia, Şcoala Varlaam Mitropolitul, Grădiniţa Buna Vestire, Fonoteca Excelenţei, Clubul Olimpicilor IQ şi foarte mulţi ieşeni cu suflet mare au donat jucării, cărţi, dulciuri şi fructe. „Am primit o păpuşă, un ursuleţ, o carte, pix şi un penar. Mandarine, pufuleţi şi ciocolată”, a spus Maria, o copilă blondă care răsfoia de zor „Poveştile lui Bambi”. „Am vrut o maşinuţă şi o puşcă. Moş Crăciun mi-a citit scrisoarea şi mi le-a adus”, a povestit fericit Mihai, din clasa a treia. „M-au emoţionat foarte mult. Au rezultate foarte frumoase, oricine ar fi mândru cu ei”, a zâmbit Irina Dolhăscu, unul dintre partenerii de campanie. La şcoala din comuna ieşeană au ajuns şi daruri Bucureşti, Bacău, Bârlad, Suceava, Vatra Dornei, Roman şi Botoşani.

 

Autor:  Maura Anghel

Sursa: http://www.ziarulevenimentul.ro/stiri/moldova/550-de-copii-din-glodenii-gandului-s-au-intalnit-cu-mos-craciun--185457.html

 

Înapoi
DOXOLOGIA Media, Mitropolia Moldovei si Bucovinei | © 2012 gradinitabunavestire.ro