Echipa

Echipa

Echipa executivă

Cristina Gheorghe - Director Executiv

Toţi oamenii pe care i-am întâlnit în viaţa mea mi-au lasat ceva din ei şi perspectiva lor: aşa Da şi aşa Nu. Puţini însă mi-au fost Călăuze - care m-au însoţit să îmi găsesc Drumul meu şi să cresc. De aceea, cred că o institutie de educatie este bună Doar în măsura în care devine o Călăuza în viaţa celor care ii trec pragul.

Andreea Mangalagiu - Director Gradinita Buna Vestire

Pentru mine, misiunea de educator este aceea de a forma spiritul copilului, de a-l încuraja să crească proaspăt şi liber, de a-i fi călăuză, după cum ne îndemna Noica: „Să-i iei în mână sufletul şi să i-l joci, ca pe un pumn de grâu: are greutate? E bun de sămânţă? Şi să fii, dacă poţi, nu cel care încearcă să mai culeagă ceva, ci ploaia, ploaia aceea de toamna, care nu ştie nimic despre culesuri...”

Petru Dumitriu - Director Administrativ

Mitropolitul Varlaam a avut viziune şi spirit de avangardă răspunzând provocărilor timpului său prin lucrarea de iluminare a conştiinţei neamului românesc. Atât Școala Varlaam cât și Grădinița Buna Vestire sunt un răspuns la nevoile actuale ale lumii în care trăim, un răspuns ca o simfonie a copiilor, părinţilor, dascălilor şi Bisericii pentru cel mai de preţ câştig: educaţia.

Elena-Iulia Ursache - Director Financiar

„Diferenţa dintre şcoală şi viaţă? În şcoală, înveţi o lecţie, apoi dai un test. În viaţă, ai de dat un test care te învaţă o lecţie" Tom Bodett. La Gradinita Buna Vestire atât copii cât şi părinţii învaţă inteligenţa emoţiilor, a sentimentelor şi „meşteşugul bucuriei”,  fiind astfel mai pregatiţi pentru examenele vieţii.

Simona Marinica, Director Școala Primară

„A educa = a provoca = arta provocării.” Acest lucru îl încercăm zi de zi cu elevii noştri: să îi provocăm la joc, la Marele Joc al Vieţii, pentru a forma tineri fericiti şi inteligenţi. Provocaţi de Dr. Augusto Curry, ne străduim să oferim o „educaţie care inspiră emoţia, eliberează inteligenţa şi dezvoltă imaginaţia.”

Anamaria Timofti, Director Gimnaziu, Profesor de Limba și Literatura Română

„Trupul omenesc este frumos numai în măsura în care oglindește sufletul.” (C. Brâncuși)

O școală este frumoasă numai în măsura în care oglindește sufletul oamenilor care o clădesc. Iar Școala Varlaam Mitropolitul reflectă Frumusețea, Calitatea, Devotamentul și Încrederea pe care mereu le-am căutat în formarea mea ca om și ca profesor.

 

Echipa educațională

Irina Rusu, psiholog

Copilul e un  om viu. El nu este câtuşi de puţin un ornament în viaţa noastră, ci e o viaţă individuală, complexă şi bogată, pe care am bucuria să-l cunosc în cele mai tainice cotloane ale sufletului său. Am credinţa interioară că “nu poţi învăţa un om totul, îl poţi ajuta doar să afle ce este el cu adevărat.", aşa cum însuşi Galileo Galilei considera.

Geanina Leancă, educatoare

Sunt o fire sensibilă şi această calitate am integrat-o în artă. Lucrez cu copiii de ceva timp şi cea mai mare bucurie o am atunci când descopăr mici artişti.

Irina Nichifor, educatoare

Consider că lucrul cu preşcolarii e o binecuvântare pentru că mă ajută să păstrez mereu copilul din mine. Iubesc copiii şi vreau să le ofer tot ce am mai bun din mine. Copiii sunt sursa lucrurilor frumoase pe care le fac în viaţa mea.

Elena-Andreea Boitan, educatoare

-Aş vrea să văd un asfinţit de soare... Fă-mi această plăcere... Porunceşte  soarelui  să asfinţească...- Dacă eu i-aş porunci unui general să zboare din floare în floare,asemeni unui fluture, ori să scrie o tragedie, ori să se prefacă într-o pasăre de mare, şi dacă generalul nu mi-ar îndeplini porunca, cine-ar fi de vină? El sau eu?

- Măria ta, zise cu hotărâre micul prinţ.

- Întocmai. Trebuie să ceri de la fiecare numai ceea ce poate fiecare să dea, spuse mai departe regele.

Antoine de Saint-Exupéry, Micul Print

Alexandra Popa, educatoare

Lumea în care trăim este complexă şi fascinantă. Universul, din care suntem o particică, este fără margini. Dar cel mai mult contează cât de mare este lumea din noi. Ce înţelegem, ce simţim şi ce putem face noi în viaţa noastră.

Într-o carte am citit că pedagogia este la intersecţia dintre ştiinţă, meserie şi artă... Un părinte spunea că profesorul ideal este model de blândeţe, fermitate, consecvenţă şi autocontrol... Asta da provocare!!! O accept cu emoţie, curiozitate şi modestie, întrucât văd în fiecare copil promisiunea că orice este posibil (dacă vrei, crezi, faci şi iubeşti). Doamne ajută!

Adina Bucur, educatoare

Coincidenţa este felul lui Dumnezeu de a rămâne anonim. Albert Einstein

Sabina Ignăţel, Profesor de Limba Engleză, Asistent Educaţional

Aristotel afirma ca " Educatia este cea mai buna provizie pe care o poti face pentru batranete". Prin natura meseriei de profesor tind spre atingerea obiectivului citat anterior si adaug ca educatia este ceea ce supravietuieste dupa ce tot ce a fost invatat a fost uitat.

Cristina Mihăiţă, Educatoare

 Dumnezeu mi-a oferit șansa să intru într-o lume în care sufletul mi-a fost pictat în culorile copilariei. Fără să-mi dau seama, m-am îndrăgostit de această lume în care am învatat să iubesc, să mă bucur, să cred, să plâng, să iert, să visez, să ofer, să primesc. Îmi doresc să așez la temelia formării celor mici tot ce e mai frumos și mai bun. 

DOXOLOGIA Media, Mitropolia Moldovei si Bucovinei | © 2012 gradinitabunavestire.ro